Konkurs na najlepszą recepturę ciastka promującego Bielsko-Białą

 

 

Agenda finału konkursu na „najlepszą recepturę ciastka promującego Bielsko-Białą"

18 maja 2021
Godz. 8.00 – 10.00 – czas na dostarczenie ciastek przez pierwszą grupę uczestników – 12-tu zgłoszonych
Od Godz. 11.00  - ocena pierwszej grupy ciast przez Jury
Godz. 12.00 – 14.00 – czas na dostarczenie ciastek przez drugą grupę uczestników – 12-tu zgłoszonych
Od godz. 15.00 – ocena drugiej grupy ciast przez Jury
Ok. 17.00 – 19.00 – podsumowanie konkursu – wyłonienie zwycięzcy

Skład Jury jest następujący:
- Pan Paweł Mieszała – przedstawiciel Światowego Związku Stowarzyszeń Kucharzy, mistrz cukierniczy, właściciel cukierni „Pavlova” z Lubonia pod Poznaniem,
- Pan Adam Ruśniak – zastępca Prezydenta Miasta Bielska-Białej
- Pan Henryk Studencki – mistrz cukierniczy i właściciel cukierni „Alicja” z Żywca
- Pani Agnieszka Miksa – mistrz cukierniczy - przedstawiciel Beskidzkiej Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bielsku – Białej
- Pani Beata Hojny – mistrz cukierniczy, pedagog, nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku – Białej

Zespół obsługujący konkurs:
- Pani Ewa Kozak – pracownik Wydziału Kultury i Promocji Urzędu Miejskiego
- Pan Piotr Gibiec - pracownik Wydziału Kultury i Promocji Urzędu Miejskiego
Koordynatorem i osobą odpowiedzialna za sprawne przeprowadzenie finału konkursu jest Krzysztof Mrowiec – również pracownik Wydziału Kultury i Promocji Urzędu Miejskiego

 

 

  ................................................................................................................................................................................................................

  W dniu 28 kwietnia upłynął termin zgłoszeń do konkursu „na najlepszą recepturę ciastka promującego Bielsko-Białą”. Do biura organizacyjnego wpłynęły 23 zgłoszenia. Po analizie zgłoszeń w zakresie zgodności z regulaminem, do konkursu zakwalifikowano wszystkie zgłoszenia. 24 uczestnikiem będzie laureat konkursu cukierniczego z okazji 70 rocznicy połączenia miast Bielska i Białej organizowanego w dniu 10 maja br przez Zespół Szkół gastronomicznych i handlowych z Bielska-Białej. Lista zakwalifikowanych jest ujęta w załączniku.

 Finał konkursu odbędzie się w dniu 18 maja br. w centrum konferencyjnym hotelu „Dębowiec” w Bielsku-Białej Wyroby konkursowe będą przyjmowane od godz. 8.00, a jury rozpocznie ocenę przygotowanych ciastek od godz. 11.00

Lista zakwalifikowanych osób do konkursu na najlepsza recepturę ciastka

................................................................................................................................................................................................................

Wydział Kultury i Promocji Urzędu Miejskiego w Bielsku-Białej z inicjatywy Pana Prezydenta Jarosława Klimaszewskiego jest organizatorem Konkursu na najlepszą recepturę ciastka promującego Bielsko-Białą. Ciastko ma być wizytówką miasta i powinno docelowo znaleźć się w asortymencie sprzedaży jak największej liczby punktów w Bielsku-Białej. Do udziału w Konkursie zapraszamy: pracownie cukiernicze i ciastkarskie. Regulamin i karta zgłoszenia do pobrania poniżej.

Zgłoszenia należy przesłać drogą mailową lub pocztą tradycyjną w terminie do 28 kwietnia 2021 r.            

Zapraszamy do udziału w Konkursie

 

2021 04 06 ZAPROSZENIE OD PREZYDENTA MIASTA BIELSKA-BIAŁEJ

2021 04 06 OGŁOSZENIE KONKURSU NA NAJLEPSZĄ RECEPTURĘ CIASTKA PROMUJĄCEGO BIELSKO-BIAŁĄ

2021 04 06 KONKURS KARTA ZGŁOSZENIA

2021 04 06 ZGODY UCZESTNIKA

................................................................................................................................................................................................................